Senatorul PP-DD de Timis Ioan Iovescu, de 53 de ani, renunta la religia ortodoxa - in care a fost botezat cand era copil, desi a fost crescut de bunici penticostali - si trece la cultul baptist, dupa ce inaintea alegerilor parlamentare a avut o "revelatie".

Senatorul PP-DD de Timis Ioan Iovescu va renunta la religia ortodoxa si se va boteza, duminica, la cultul baptist, alaturi de tatal sau.

"Am fost botezat ortodox, mama a fost penticostala, tata a fost ortodox, dar i-a promis mamei ca va trece si el la religia ei, dar nu s-a mai botezat, acum se boteaza si el la baptisti, alaturi de mine. Asa simt ca trebuie sa ma botez la baptisti. Am fost crescut de bunicii penticostali", a declarat senatorul, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de ce a ales sa faca acest pas la varsta de 53 de ani, senatorul a explicat ca a avut o "revelatie" si ca acum simte "puterea lui Dumnezeu".

"Pana acum nu am simtit ce simt acum, puterea lui Dumnezeu. Am luat aceasta decizie de frica, de frica de Dumnezeu. Eu acum cred in dragoste, nu mai simt ura. Am avut o revelatie inainte de alegeri, am stiut ca o sa fiu senator si ca Dumnezeu va avea grija de mine", si-a explicat gestul senatorul.
Iovescu a spus ca are doi copii, care sunt botezati in religia ortodoxa si care deocamdata vor ramane la aceasta religie.

"Copiii mei isi vor alege singuri religia, asa cum cred ei de cuviinta. Daca vor alege sa ramana ortodocsi este problema lor, nici eu si nici sotia mea nu ne vom opune, vom putea trai in aceeasi armonie", a mai spus Iovescu.

Senatorul a declarat ca pentru botezul sau la cultul baptist au fost invitati toti parlamentarii partidului, cunostinte si prieteni si ca zece autocare sunt pregatite sa ii transporte pe invitati la Lugoj, acolo unde va avea loc serviciul religios.

Evenimentul va avea loc, duminica, de la ora 18.00, la Biserica Crestina Baptista "Harul" din Lugoj. Serviciul va fi oficiat de trei pastori: David Nicola, Ionel Tutac si Teofi Ciortuz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.