Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, si-a prezentat, vineri, bilantul la sase luni de la preluarea acestui portofoliu, in prezenta presedintelui PNL, Crin Antonescu, punctand asupra deblocarii POS Transporturi si a privatizarii CFR Marfa.

Fenechiu a declarat ca in cele sase luni de mandat a reusit sa deblocheze Programul Operational Sectorial pentru Transporturi, urmand ca anumite sectiuni de autostrada, dar si lucrari la metroul din Bucuresti, sa poata fi decontate din fonduri europene.

De asemenea, potrivit MEDIAFAX, el a sustinut ca a pregatit demararea unor proiecte in parteneriat public privat precum autostrada Iasi – Targu Mures, precum si o serie de lucrari in Portul Constanta.

In plus, ministrul Transporturilor a sustinut ca lucrari pentru o serie de aeroporturi ar urma sa fie decontate in fonduri europene.

Un alt punct subliniat de Fenechiu a vizat procesul de privatizare al CFR Marfa.

De asemenea, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca a tinut sa fie prezent la prezentarea bilantului ministrului Transporturilor deoarece l-a sustinut pentru acest portofoliu atat in partid, cat si la nivelul USL.

"S-a facut un scandal enorm, s-a facut o propaganda netarmuita, in legatura cu prezenta domnului Fenechiu in Guvern, cu faptul ca acesta ar fi un puct slab pentru Romania, cu faptul ca ar fi inadmisibil ca cineva care are pe rol un proces – nu se precizeaza exact situatia, conditiile – probleme cu justitia. E mai bine pentru propaganda sa spui asa...Toate aceste lucruri au apasat si apasa in continuare asupra unui om politic care este, totusi, un om in carne si oase, ca fiecare dintre noi (...) Indraznesc sa sper ca poate pe viitor, pentru un om care a realizat intr-un mod atat de spectaculos niste obiective atat de importante pentru Romania, lucrurile vor fi distinse", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca dintre toti ministrii Cabinetului Ponta, Fenechiu a fost singurul care "in chip deosebit a fost mandatat cu obiective limita", precum deblocarea POS Transporturi sau privatizarea CFR Marfa.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.