Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este audiat in calitate de martor, vineri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda.

Fenechiu a venit la sediul Structurii centrale a DNA insotit de un avocat, in jurul orei 8.30.

Potrivit MEDIAFAX, fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda este urmarit penal intr-un dosar de coruptie legat de scurgeri de informatii din dosare penale.

Alaturi de Preda, in acest caz este urmarit penal Dan Emil Manolachi, ofiter de politie judiciara in DNA.

Potrivit anchetatorilor, in perioada noiembrie 2012 - 18 februarie 2013, Manolachi, in calitate de ofiter de politie judiciara angajat la DNA, a transmis unor persoane neautorizate informatii confidentiale si date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces in virtutea atributiilor de serviciu, in acest fel zadarnicind cursul unor anchete penale aflate in instrumentare la Directie.

In acelasi interval de timp, a aratat DNA, cu ajutorul lui Manolachi, Valentin Preda, pe atunci secretar de stat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informatii confidentiale si secrete de stat continute in dosare penale aflate in instrumentare, pe care le-a valorificat in scop personal sau in folosul unor alte persoane din anturajul sau.

In 19 februarie, premierul Victor Ponta l-a demis pe Preda din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, dupa ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA.

In urma audierilor la DNA, Preda a primit interdictie de a parasi localitatea, aceeasi masura fiind dispusa in cazul lui Manolachi.

Valentin Preda a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constantei, Radu Mazare.

Citeste si: Fenechiu, despre audierea la DNA: Se putea si fara sa chemi un demnitar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.