Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat joi ca este necesar ca acest for legislativ sa adopte saptamana viitoare, ultima din aceasta sesiune, cele doua proiecte legislative asumate prin MCV, el aratand ca deputatii vor lucra atat cat va fi nevoie pentru acest obiectiv.

"Saptamana viitoare trebuie sa treaca cele doua legi obligatorii pe MCV, pentru respectarea angajamentelor asumate. Deputatii vor lucra cat e necesar ca sa indeplinim acest obiectiv", a spus Zgonea, pentru MEDIAFAX.

El a precizat ca se refera la Proiectul de lege 128/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si la Proiectul de lege 131/2013 pentru punerea in aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesuale penale, ambele trecute de Senat.

Cele doua proiecte de lege se afla in dezbatere la Comisia juridica din Camera, care are termen pana marti sa elaboreze rapoartele, in conditiile in care luni este zi libera.

Rapoartele vor merge la Biroul permanent al Camerei, care le va pune, cu prioritate, pe ordinea de zi la sesiunea de vot final, care va avea loc miercuri.

Cele doua proiecte de lege au caracter de lege organica, pentru adoptarea lor fiind necesara majoritatea calificata a deputatilor, iar Camera este for decizional.

Saptamana urmatoare este ultima saptamana din sesiunea actuala, dupa care se intra in vacanta parlamentara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.