Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca noua Constitutie va constrange Parlamentul ca, atunci cand va elabora Legea electorala, sa faca in asa fel incat numarul de 300 de deputati sa nu poata fi depasit.

Intrebat, miercuri, dupa ce proiectul de revizuire a Constitutiei a fost adoptat de catre Comisia de resort, daca poate spune cati parlamentari va avea viitorul Parlament, Antonescu a raspuns: "Nu pot spune acest lucru, deoarece acest numar este in functie de Legea electorala".

"Pot spune ca, daca aceasta Constitutie va fi revizuita, vor fi maximum 300 de deputati plus minoritatile nationale, maximum, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat 300, pot fi si 220, si 250, si chiar mai putini, teoretic, dar este in functie de Legea electorala", a spus Antonescu.

El a aratat ca "obsesia" in legatura cu numarul parlamentarilor pare a fi "paguboasa si populista", pentru ca nici calitatea institutionala a unui Parlament si nici calitatea democratiei intr-o tara nu depind de numarul de parlamentari, scrie MEDIAFAX.

"Noi avem acum o situatie mai complicata, in sensul unei gonflari a numarului de alesi. (...) De aceea avem prevedere constitutionala, nu foarte obisnuita, de a limita la maximum 300, ceea ce va constrange legiuitorul ca, atunci cand hotaraste Legea electorala, sa faca in asa fel incat acest numar sa nu poata fi depasit", a mai spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.