Curtea Constitutionala (CC) a decis, miercuri, ca unele articole din Statutul parlamentarilor sunt neconstitutionale, scrie MEDIAFAX.

Curtea Constitutionala, avand in componenta cei trei noi membri ai sai - Mona Pivniceru, Daniel Morar si Valer Dorneanu -, a dezbatut, miercuri, sesizarea presedintelui Traian Basescu privind Statutul parlamentarilor, dupa ce acesta a fost declarat neconstitutional in doua randuri, dupa obiectii ale PDL.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Administratia Prezidentiala, in sesizare, presedintele solicita sa se constate ca "dispozitiile Articolului I pct. 18 [referitoare la modificarea Articolului 24] si ale Articolului I pct. 19 [referitoare la introducerea Articolului 24²] din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor au fost adoptate cu nerespectarea prevederilor Articolului 1 Alin. (4), Articolului 124 Alin. (2) si Articolului 126 Alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata".

Imunitatea parlamentara prevazuta de Articolul 72 din Constitutie reprezinta "o garantie a exercitarii mandatului, iar nu un privilegiu al senatorului sau al deputatului ori o cauza de exonerare de raspundere penala",
arata presedintele in sesizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.