Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a precizat, marti, ca parlamentarii PSD si-au pastrat punctul de vedere din comisiile juridice si in plen la votul asupra initiativei presedintelui Traian Basescu privind un nou referendum, votand favorabil si ca este dreptul PNL de a decide sa voteze impotriva.

"Din punctul de vedere al PSD, noi ne-am pastrat punctul de vedere si in comisii si in plen. Nu pot sa spun decat ca PSD si-a respectat intru totul decizia liderilor grupurilor parlamentare", a spus Zgonea, intrebat in legatura cu diferenta dintre votul din comisiile juridice si din plen.

Zgonea a mai spus ca nu a fost luat prin surprindere de numarul de voturi, deoarece a aflat de dimineata de decizia grupului PNL de a vota impotriva. "Este dreptul suveran al grupului, este dreptul la strategie, nu pot sa comentez. Din punctul meu de vedere, ne-am tinut de cuvant", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat in legatura cu diferenta de vot dintre PSD si PNL, Zgonea a spus ca "fiecare voteaza cu constiinta sa".

Senatul si Camera Deputatilor au respins, marti, cu 191 voturi "pentru", 123 "impotriva" si 69 de abtineri, hotararea care avizeaza favorabil solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui nou referendum vizand Parlamentul unicameral si 300 de parlamentari.

Parlamentarii PSD au votat in majoritatea lor pentru un aviz favorabil la initiativa presedintelui Traian Basescu privind un nou referendum, dar au fost si social-democrati care s-au abtiunut la vot, a precizat, marti, pentru MEDIAFAX senatorul Miron Mitrea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a precizat, in plenul Parlamentului, ca PNL a votat impotriva initiativei presedintelui pentru un nou referendum, considerandu-l "o diversiune politica" si un referendum ilegal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.