Vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca regionalizarea nu va aduce niciun beneficiu si ca este o "o reimpartire la nivel regional a functiilor in USL", sustinand ca "degeaba se schimba administrativ Romania daca lipsesc harnicia si competenta".

"In privinta regionalizarii, mesajul nostru cu care mergem la BPN este ca aceasta lege nu va aduce niciun beneficiu Romaniei. Ea este facuta pentru a crea o noua structura. Nu se face si o noua reorganizare administrativa la nivel de autoritati locale si deci este o reimpartire la nivel regional a functiilor in USL. Nu avem cum sa sustinem o asemenea regionalizare si am vazut ca, si la nivelul conducerii USL, chiar al copresedintelui Antonescu, exista o necunoastere a ceea ce ar inseamna efect al regionalizarii", a declarat Cezar Preda, duminica, intr-o conferinta de presa la Constanta, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca acesta este mesajul regiunii Sud-Est, de care este responsabil, aceasta fiind decizia luata in urma unei intalniri a reprezentantilor democrat-liberali din judetele care compun aceasta regiune si care a avut loc, sambata, la Constanta.

Cezar Preda a mai afirmat ca regionalizarea nu va aduce mai multi bani europeni, in conditiile in care au lipsit si lipsesc competenta si harnicia.

"Nu credem ca o regionalizare va aduce mai multi bani europeni pentru ca si acum au fost regiuni de dezvoltare, din regiunea de Sud-Est existenta singurul judet care a avut pol de crestere a fost Constanta. Ceea ce ne-au lipsit si ne lipsesc sunt harnicia si competenta, degeaba schimbam noi administrativ Romania daca nu ne apucam de treaba", a spus Preda, care este responsabil PDL pe regiunea Sud-Est.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.