Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a discutat la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constitutiei Romaniei, precum si despre Mecanismul de Cooperare si Verificare, el subliniind ca in prezent exista garantii pentru independenta magistratilor din Romania.

"Cei doi interlocutori au abordat si tema revizuirii Constitutiei Romaniei, precum si Mecanismul de Cooperare si Verificare, presedintele Senatului Romaniei subliniind ca in momentul de fata exista garantii legale pentru independenta magistratilor din Romania", se arata intr-un comunicat al Senatului transmis vineri MEDIAFAX.

Presedintele Senatului a ridicat si problema prezentei lucratorilor romani in Marea Britanie incepand cu 1 ianuarie 2014, momentul ridicarii restrictiilor tranzitorii.

"Pornind de la anumite declaratii ale politicienilor britanici si reactia unei parti a presei din Regatul Unit, presedintele Senatului Romaniei si-a manifestat ingrijorarea fata de atitudinea anti-romaneasca care se creeaza in acest moment in Marea Britanie ca urmare a ridicarii restrictiilor de munca", evidentiaza comunicatul Senatului.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat o serie de subiecte ce tin de viitorul Uniunii Europene, competentele acestei constructii, extinderea UE sau problematica economica. In acest sens, Crin Antonescu a evidentiat importanta intensificarii comertului bilateral dintre cele doua state, precum si atragerea de investitori britanici in Romania.

Pe de alta parte, Crin Antonescu si-a exprimat ingrijorarea fata de dezangajarea crescanda a Marii Britanii si a tendintelor de izolare in raport cu institutiile europene. Presedintele Senatului a subliniat faptul ca Europa are nevoie de Marea Britanie ca partener activ in reconfigurarea viitorului sau economic si politic. In cadrul dialogului au fost abordate teme legate de viitorul Zonei Euro si viitoarele alegeri europarlamentare, evidentiaza comunicatul mentionat.

Citeste si:
Ședinţă solemnă cu ocazia aniversării a 30 de ani de la adoptarea...
Ședinţă solemnă cu ocazia...

Presedintele Senatului Romaniei, Crin Antonescu, participa, in perioada 13 – 14 iunie 2013, la cea de-a 15-a reuniune a Asociatiei Senatelor din Europa, desfasurata la Londra.

Citeste si: Antonescu, despre romanii din M.Britanie: Nu sunt infractori si cersetori


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.