Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca este importanta opinia presedintelui pe tema regionalizarii, indiferent cum se numeste acesta, dar ca nu exista obligatii administrative pentru o asemenea intalnire, acest lucru nefigurand nici macar in pactul de coabitare.

Intrebat joi, intr-o conferinta de presa la Constanta, cat de importanta este o intalnire cu presedintele Traian Basescu pe tema regionalizarii, Liviu Dragnea a raspuns: "Este o intalnire foarte importanta. Este o intalnire cu seful statului, presedintele Romaniei. Indiferent cum se numeste, o opinie a presedintelui Romaniei este importanta pentru ca reprezinta cea mai importanta functie din statul roman, cum sa nu fie importanta?".

Potrivit MEDIAFAX, Dragnea a spus insa ca o astfel de intalnire nu ar fi obligatorie: "Nu exista obligatii administrative, nu e trecuta nici macar in pactul de coabitare".

El a sustinut ca este pregatit oricand pentru a avea aceasta discutie cu seful statului.

"Eu sunt pregatit oricand pentru aceasta discutie, care cred ca este utila. Pentru ca daca discutam sincer despre dorinta de modernizare a statului roman, regionalizarea si descentralizarea reprezinta unii dintre cei mai importanti piloni ai acestui proces de modenizare, daca discutam in mod sincer, si ca sa discutam in mod sincer trebuie sa ne intalnim sa discutam acest proiect", a spus Dragnea.

Intrebat daca asteapta invitatia de la presedintele Traian Basescu, vicepremierul a raspuns: "Pot sa astept si chemarea, nu neaparat invitatia".

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca reforma regionalizarii a inceput gresit prin negocierea regiunilor, capitalelor si guvernatorilor si va duce la "un dezastru organizatoric", adaugand ca spera sa poata avea o discutie in acest sens cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Liviu Dragnea.

"Sper sa am o discutie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru ca nu voi putea sta deoparte intuind ca se poate produce un dezastru organizatoric si sa spun ca nu ma intereseaza, e treaba Guvernului", a afirmat Basescu, la B1 TV, el aratand ca aceasta tema este trecuta si in acordul de coabitare.

Presedintele a subliniat ca deocamdata nu i s-a prezentat niciun proiect si ca va sustine aceasta reforma numai "daca este bine facuta".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Mi se pare ca s-a inceput constructia invers si nu va da rezultate, va fi o catastrofa. O catastrofa organizatorica pentru ca s-a inceput de sus, marea batalie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a afirmat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.