PP-DD nu este de acord cu demersul presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui al doilea referendum privind Parlamentul unicameral si 300 de parlamentari, a declarat, joi, Dan Diaconescu, adaugand ca, daca s-ar organiza acest referendum, isi indemna colegii sa nu se prezinte.

"Nu dorim un alt referendum pentru ca nu avem de ce sa-i intrebam pe romani daca s-au razgandit. Romanii au fost extrem de clari, au spus ca vor un Parlament cu o singura Camera si cu cel mult 300 de parlamentari", a afirmat Dan Diaconescu, la o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a adaugat ca, daca s-ar organiza acest referendum, ii indemna pe colegi sa nu se prezinte. "I-as ruga pe toti colegii din tara sa nu se prezinte la un astfel de refrendum, care nu este altceva decat cheltuirea in plus a banului public", a aratat Diaconescu, precizand ca sunt alte teme mai importante pentru referendum, cum ar fi monarhia constitutionala, privatizarea CFR.

El a spus ca PP-DD este, insa, de acord cu Parlament unicameral si 300 de parlamentari, acesta fiind un obiectiv al partidului inca dinainte de campania electorala.

Liderul grupului PP-DD din Camera Deputatilor, Daniel Fenechiu, a precizat ca nu este normal sa fie reiterat referendumul.

"Nu credem ca este normal ca sa mai reiteram doua intrebari in cadrul referendumului datorita faptului ca nu credem ca exista vreun motiv palpabil care sa ne faca sa credem ca populatia s-a razgandit si, pe de alta parte, nu credem ca este normal ca la o distanta de 3-4 ani sa se organizeze un referendum pe aceeasi tema. Noi credem ca vointa poporului trebuie respectata", a adaugat Fenechiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.