Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Culturii, Daniel Barbu, in fata presei, sa se abtina de la a mai formula critici publice la adresa Germaniei sau altor state, spunandu-i ca "nu e cazul" sa intre in competentele economice ale Germaniei si ca ministrii nu mai sunt analisti politici.

"O spun in public ca sa ma intelegeti foarte clar: as prefera ca fiecare dintre membrii Cabinetului sa faca declaratii publice in calitate de membri ai Cabinetului. Nu mai sunteti analisti politici si unul dintre membrii Cabinetului pe care il respect foarte mult, domnul Barbu, va rog sa nu mai intrati in competentele economice ale Germaniei sau alte altcuiva, ca nu e cazul si aratam ca un guvern neserios. Ganditi-va ca sunteti ministri si ca toate declaratiile pe care le faceti la televizor sunt luate ca atare. Va rog pe toti sa fiti la inaltimea statutului de ministru, indiferent de lucrurile care ne multumesc sau ne nemultumesc. Ne suparam pe ministrul de Interne german cand declara cine stie ce despre romani si bulgari, dar au si ei dreptul sa se supere pe noi daca vreun ministru face declaratii de acelasi fel", a spus Ponta la inceputul sedintei de guvern, in fata presei.

Potrivit MEDIAFAX, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, marti, la Ramnicu Sarat, ca Germania "incearca sa exporte un model de disciplina fiscala nepotrivit pentru toate celelalte tari din Uniunea Europeana", ce nu poate fi reprodus "nici de Franta si Italia, cu atat mai putin de Romania".

"Germania incearca sa exporte un model de disciplina fiscala care mi se pare ca e nepotrivit pentru toate celelalte tari din UE. Germania e o tara industriala cu un ritm de dezvoltare economica ce nu poate fi reprodus nici de Franta si Italia, cu atat mai putin de Romania. Atunci, a aplica intr-o tara ca Romania un deficit structural de 0,5% inseamna sa refuzi generatiilor viitoare, copiilor nostri, orice sansa de convergenta cu nivelul de prosperitate macar mediu din UE. Mie mi se pare ca Romania nu trebuie sa devina doar un discipol care urmeaza pe altii oricat de intelepti ar fi, cred ca trebuie sa adaugam vocea noastra, viziunea noastra", a declarat Barbu.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

De asemenea, ministrul a spus ca Angela Merkel "ori este prost informata, ori informata cu evenimente de acum 15-20 de ani", daca a sustinut la intalnirea cu Victor Ponta ca lupta impotriva coruptiei "e de mare actualitate".

"Mie mi se pare ca a veni la intalnirea cu Ponta si a spune ca chestiunea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei e de mare actualitate, inseamna ca ori e prost informat ori informat cu evenimente de acum 15-20 de ani. Nu cred ca astea sunt problemele in Romania. E just ca putem sa mai combatem coruptia, mai putem imbunatati functionarea statului de drept, dar cred ca avem multe alte lucruri care sunt mai urgente pentru cetateni in ansamblu", a mai spus Barbu.

Citeste si: Merkel: Pentru a fi partenerul Germaniei, Romania trebuie sa respecte statul de drept


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.