Liviu Pop a fost audiat, luni, la Parchetul instantei supreme, in dosarul in care ANI l-a reclamat ca, in perioada in care a fost ministru interimar al Educatiei, ar fi avantajat patrimonial FSLI, acesta declarand ca le-a spus procurorilor de ce a emis ordinul si ce a stat in spatele actului.

Senatorul Liviu Pop a spus, la iesirea din sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca a facut o completare a declaratiei pe care a dat-o in acest dosar in calitate de faptuitor.

Liviu Pop a aratat ca "este legat de plangerea ANI in legatura cu ordinul emis in calitatea sa de ministru, privind plata cotizatiei de sindicat pentru sindicalisti".

"Este o procedura interna ce trebuia facuta. Eu nu le-am spus nimic nou procurorilor fata de ce am spus la ANI cand am fost chemat. Le-am spus de ce am emis ordinul, ce are in spate acest ordin si care au fost pasii urmati. Nu am comis nicio ilegalitate, acela fiind un ordin comun semnat de trei ministri", a mai spus Pop.

Acesta a precizat ca actul normativ "era un ordin comun si a fost emis in baza unei sentinte a unei curti de apel, acesta fiind in prezent abrogat, deci nu mai este valabil". Pop a mentionat ca ordinul a fost elaborat pentru profesorii care se aflau in sindicate.

In noiembrie 2012, Agentia Nationala de Integritate l-a reclamat la Parchetul instantei supreme pe Liviu Pop, intrucat, in calitate de ministru interimar al Educatiei, ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, unde a fost secretar general anterior preluarii portofoliului ministerial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.