Principiul conform caruia statul trebuie sa achite penalitati pentru datoriile fata de persoane fizice si juridice este corect, dar va fi completat cu sintagma "in conditiile legii", iar prin legea de aplicare va fi asigurata o anumita "marja de timp", deoarece azi acest lucru nu e posibil financiar

"Este o propunere principial corecta, problema este insa practica. Daca aplicam imediat, in luna septembrie punem lacatul pe guvern si nu plecam doar noi acasa, ci scoli, spitale, drumuri. Forma finala care cred ca e si corecta, si acceptabila este enuntarea principiului, pus acolo in coada "in conditiile legii", iar prin legea cu care venim incercam sa o facem si aplicabila Altfel, sa nu ne trezim ca facem ca si cu un alt principiu constitutional, "Fiecare cetatean roman are dreptul la o casa". Are, e adevarat, dar daca nu avem in acest moment sa-i oferim, ce facem ? Principiul e corect si il vom sustine, dar va exista o anumita marja de timp in care sa poti sa-l aplici, de maine nu poti", a spus Ponta la RTV.

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat un amendament al PNL conform caruia "creantele impotriva statului" au acelasi regim juridic ca si contributiile fiscale, propunerea intrunind unanimitatea parlamentarilor.

Membrii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei au adoptat un amendament al grupurilor parlamentare PNL, sustinut de Tudor Chiuariu, care modifica articolul 44, alineat 1, din Legea fundamentala, scrie MEDIAFAX.

"Dreptul de proprietate, precum si creantele impotriva statului, sunt garantate. Creantele impotriva statului au acelasi regim juridic ca si contributiile fiscale", a fost amendamentul adoptat in unanimitate.

Potrivit formei actuale a Constitutiei, "dreptul de proprietate, precum si creantele asupra statului, sunt garantate". "Continutul si limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege", se mai arata in Constitutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.