Politica 9 Iunie 2013 12:01
Europarlamentarul PDL Elena Basescu il acuza pe europarlamentarul PSD Catalin Ivan ca "produce", fara insa a-si asuma acest lucru, articole impotriva ei in presa din Romania.

"(...) Catalin Ivan, intelege sa comande articole de presa in Romania cu scopul de a distorsiona realitatea unor proceduri firesti din Parlamentul European. Mai grav este faptul ca purtatorul de cuvant al social-democratilor a ajuns sa se foloseasca de alti colegi socialisti din PE, pe care nu-i prezinta insa ca atare, pentru a lansa atacuri in mass media romanesti aservite actualei Puteri", se arata intr-un comunicat PDL , vineri, potrivit MEDIAFAX.

"Nu pot sa cataloghez decat josnica decizia lui Catalin Ivan de a «produce» articole si materiale de presa prin care o colega socialista de a sa, Ines Ayala, contesta prezenta mea la votul din 29 mai din Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European, cand s-a dat avizul pentru candidatul roman la Curtea Europeana de Conturi. E un semn ca, din prea multa dorinta de a deveni noua stea (cazatoare) a PSD, Catalin Ivan nu se da in laturi de la nimic, nici macar de la astfel de lovituri nejustificate", a declarat Elena Basescu, citata in comunicatul PDL.

Potrivit unui articol publicat in presa de la Bucuresti, raportorul Comisiei de buget finante din Parlamentul European, eurodeputatul spaniol Inés Ayala Sender "si-a manifestat dezgustul fata de tipul de interventii nervoase, bazate pe ranchiuna, ale europarlamenarelor PDL Monica Macovei si Elena Basescu".

"Inés Ayala Sender a explicat ca cele doua, de fiecare data cand au existat audieri pentru alegerea unui candidat roman la Curtea Europeana de Conturi, au dat adevarate spectacole de resentiment politic, pe care eurodeputata din Spania le-a calificat drept «lamentabile». Mai mult, Inés Ayala Sender, spune ca cele doua PDL-iste recurcgeau la tot felul de metode penibile prin care incercau sa ii intoxice pe membri Comisiei de buget finante si, eventual, sa ii determine sa refuze candidatura persoanei propuse de guvernul roman: «Ne-am vazut confruntati cu diverse episoade lamentabile. La fiecare propunere a guvernului roman in privinta unui candidat de fiecare data primeam tot felul de scrisori anonime care incercau sa discrediteze absolut aiurea persoana propusa de executivul de la Bucuresti»", se arata in articol.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

In replica, europarlamentul PDL Elena Basescu precizeaza, in comunicatul de vineri al PDL, ca prezenta sa in Comisia de Control Bugetar a fost perfect statutara, in conditiile in care de la vot lipseau mai multi membri PPE.

"De altfel, la votarea raportului din 29 mai, au fost prezenti nu mai putin de 7 (!!!) europarlamentari ai USL care nu erau nici membri titulari si nici supleanti ai comisiei amintite: Victor Bostinaru (PSD), Cristian Busoi (PNL), Ramona Manescu (PNL), Renate Weber (PNL), Silvia-Adriana Ticau (PSD), Claudiu Ciprian Tanasescu (PSD) si Ioan Enciu (PSD). Prin urmare, pozitia socialistei Ines Ayala este nejustificata si rodul unui partizanat evident. De aceea, ar fi bine sa se abtina pe viitor in a intra in astfel de jocuri politice care nu-i fac cinste", se arata in comunicatul PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.