Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu nu au ajuns la un acord, joi, in privinta definirii casatoriei ca relatie intre un barbat si o femeie in noua Constitutie, cei doi avand pozitii fundamental diferite pe care si le mentin, votul asupra amendamentului deja adoptat urmand a fi reluat.

Astfel, dupa reuniunea neprogramata de la Palatul Parlamentului, Ponta si Antonescu au admis ca au pozitii fundamental diferite in ceea ce priveste definirea casatoriei ca relatie dintre un barbat si o femeie, amendament votat deja de Comisia de revizuire a Constitutiei cu majoritate larga.

Cei doi lideri ai USL au precizat ca nu au ajuns la un acord si ca isi mentin pozitiile diferite.

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a spus ca nu vede de ce actuala prevedere din Constitutie, care defineste casatoria ca relatie intre "soti", ar trebui schimbata, in timp ce Antonescu a subliniat ca isi mentine parerea initiala, privind definirea casatoriei ca relatie intre un barbat si o femeie.

Antonescu a spus ca, daca se va solicita in Comisia de revizuire o reluare a votului, atunci va supune din nou la vot amendamentul, comisia urmand sa decida.

"Am dat un vot miercuri. Daca se va solicita reluarea votului, o repronuntare, o vom face. In ce ma priveste, imi mentin pozitia", a spus Antonescu, aratand ca nu exista o decizie politica luata la nivelul USL in aceasta privinta.

La randul sau, Ponta a spus ca va ramane cum va decide comisia si dupa aceea plenul.

"Eu cred si imi exprim punctul de vedere ca actuala prevedere constitutionala, dupa care, sigur, avem Codul civil, e foarte clara. Stiti vreo problema creata de acest articol? De ce-l schimbam? Comisia la final va face o periere a tuturor articolelor", a spus Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost cel care, la intrebarile insistente ale jurnalistilor, a admis existenta punctelor de vedere diferite.

"Da, in acest subiect, in contextul in care a ajuns sa fie discutat, exista niste puncte de vedere diferite. E foarte simplu, se va reveni finalmente asupra articolului. Daca el va avea doua treimi pentru forma veche sau pentru forma care s-a adoptat ieri, va trece, daca nu, nu. Domnul prim-ministru are o parere, eu am o alta, ce e asa de complicat? Deciziile se iau in comisie. Haideti sa nu facem aici un simpozion", le-a spus Antonescu jurnalistilor.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

La randul sau, Ponta a spus, raspunzand unei intrebari, ca nu sustine pe viitor, in virtutea mentinerii actualei prevederi, casatoriile intre persoane de acelasi sex, precizand ca opozitia sa se bazeaza pe inutilitatea modificarii unei prevederi existente care a "mers" bine pana acum.

"Dar de ce trebuie modificat ceva ce pana acum a mers foarte bine? Dar e inutila discutia. Domnul Antonescu si cu mine ne declaram excedati de aceasta problema a dumneavoastra. Multumim, o zi buna", a incheiat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.