Conducerea Partidului Civic Maghiar Covasna cere ca in noua Constitutie sa fie cuprinsa o prevedere care sa interzica profanarea simbolurilor minoritatilor, spunand ca nu este normal ca "in timp ce minoritatile protejeaza simbolurile romanesti, celelalte simboluri sa fie aruncate in noroi".

Presedintele PCM Sfantu Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in noua Constitutie se doreste cuprinderea unei prevederi prin care sa fie interzisa prin lege profanarea drapelului national.

"Noi consideram ca toate simbolurile trebuie respectate si protejate, nu doar cele romanesti", a declarat liderul PCM Sfantu Gheorghe, transmite MEDIAFAX.

Balint a afirmat ca, in opinia PCM, articolul respectiv ar trebuie completat, astfel incat sa fie interzisa prin lege si profanarea simbolurilor minoritatilor care traiesc in Romania.

"Aceasta prevedere ar trebui sa se refere si la acele minoritati care traiesc in aceasta tara, respectiv la simbolurile lor. Nu ar fi normal ca in timp ce noi protejam simbolurile romanesti, celelalte simbloruri sa fie aruncate in noroi si sa se vorbeasca urat despre ele", a spus el.

La randul sau, presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a cerut respect si fata de imnul secuiesc.

"De exemplu, la meciurile de baschet vedem ca unele echipe care vin sa joace la Sfantu Gheorghe se misca si se antreneaza in timp ce toata arena canta imnul secuilor, dar sunt si care respecta imnul. Deci, si imnul secuiesc sa fie respectat, la fel cum este respectat si imnul romanilor", a spus Kulcsar Terza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.