Comisia de revizuire a Constitutiei a stabilit, joi, ca programul de lucru al acestui for sa se desfasoare si in ziua de luni, pentru a fi finalizat proiectul de modificare a Legii fundamentale, propunerea starnind nemultumirea unor parlamentari.

La inceputul sedintei comisiei de revizuire a Constitutiei, senatorul PSD Ioan Chelaru a propus prelungirea programului acestui forum pentru vinerea si sambata viitoare, astfel incat in 17 iunie sa poata fi acordat un vot final asupra propunerii de revizuire a Constitutiei.

Potrivit MEDIAFAX, ulterior, presedintele comisiei de revizuire, Crin Antonescu, a avansat propunerea ca ziua de luni, 10 iunie, sa fie stabilita ca zi de lucru in acest forum, incepand cu ora 10.00. El a afirmat ca ritmul de lucru pe care l-au avut membrii comisiei pana in prezent este unul "multumitor", existand posibilitatea ca, in functie de stadiul lucrarilor, joia viitoare sa fie analizata din nou prelungirea programului pentru vineri, sambata si eventual duminica.

Propunerea liderului PNL pentru stabilirea zilei de luni ca zi de lucru in comisia de revizuire a intrunit 13 voturi "pentru" si doua "impotriva", fiind exprimate nemultumiri din partea parlamentarilor care in weekend parasesc Capitala.

Deputatul UDMR Marton Arpad a cerut sa fie consemnati cei care au votat pentru stabilirea programului de lucru luni "si sa se consemneze si faptul ca persoana care a votat pentru luni va avea treburi importante si nu va fi aici".

"Noi venim din teritoriu si persoana respectiva se duce la o sedinta a unui partid si nu va fi aici luni la ora 10.00", a spus Marton Arpad.

De asemenea, deputatul minoritatilor nationale Varujan Pambuccian a afirmat ca lunea sunt si sedintele partidelor si sedintele de grupuri parlamentare, fapt pentru care unii membri nu vor putea fi in doua locuri in acelasi timp.

Antonescu a replicat ca personal s-a degrevat de activitatile politice.

"Eu am pornit si v-am propus si am fost in principiu de acord sa pornim de la ideea ca pentru fiecare dintre noi ca parlamentari si ca oameni politici nu exista tema mai importanta decat proiectul de revizuire a Constitutiei pana cand il terminam. Eu sunt copresedinte la o alianta politica, presedinte la un partid, presedinte la Senat, m-am degrevat de toate aceste lucruri, asta fiind prioritatea. Daca dumneavoastra considerati ca la sedinta Biroului Permanent al Camerei nu va poate inlocui nimeni in calitate de lider de grup pe chestiuni care sunt pana la urma de natura administrativa, uzuala, nu exceptionala, va poate inlocui cineva la comisie in timpul ala", a sustinut liderul PNL.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.