Unele teme de revizuire a Legii fundamentale, precum votul dat deja asupra definirii casatoriei ca relatie intre un barbat si o femeie si regimul interceptarilor, precum si alte subiecte amanate la vot in Comisia de revizuire au generat disensiuni intre liderii USL, sustin surse din Uniune.

Sursele citate au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, ca aceste teme urmeaza sa fie discutate intre liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu in cursul zilei de joi, in pauza sedintei Comisiei de revizuire.

Astfel, Victor Ponta ar urma sa ajunga, potrivit surselor citate, la Parlament, la biroul presedintelui Senatului Crin Antonescu.

La ora transmisterii acestei stiri, Crin Antonescu se afla la biroul sau de la Senat, impreuna cu mai multi liberali membri ai Comisiei de revizuire, printre care Tudor Chiuariu, George Scutaru, Dan Motreanu si Alina Gorghiu.

Social-democratii din Comisia de revizuire s-au reunit, in acelasi timp, la Camera Deputatilor.

Sursele citate au precizat ca social-democratii ar dori reluarea votului asupra amendamentului votat deja prin care casatoria e definita ca relatie intre un barbat si o femeie si mentinerea articolului din Constitutia actuala, care defineste casatoria ca relatie dintre "soti".

Amendamentul respectiv a fost votat cu larga majoritate in Comisie, atat de social-democrati, cat si de liberali.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie", sintagma care inlocuieste cuvantul "soti", prezent in textul actual al Legii fundamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.