Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a depus la o unitate bancara aproximativ 20.000 de lei, suma ce a fost indisponibilizata de procurorii militari anticoruptie, in ancheta privind modul de dobandire a unor locuinte de serviciu de la MApN, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii militari de la Directia Nationala Anticoruptie au instituit sechestru asigurator pe unele dintre locuintele celor cercetati, alaturi de Dobritoiu, pentru modul de dobandire a acestora.

Aceleasi surse au aratat ca in cazul lui Dobriotoiu nu s-a putut pune sechestru pe imobil, pentru ca acesta l-a vandut, insa, in schimb, fostul ministru a depus la CEC Bank aproximativ 20.000 de lei, suma pe care procurorii militari anticoruptie au indisponibilizat-o, transmite MEDIAFAX.

Cei 20.000 de lei este suma constatata drept prejudiciu de catre anchetatori, in cazul fostului ministru al Apararii, au mai spus sursele citate.

Conform acelorasi surse, procurorii militari anticoruptie au pus sechestru si pe apartamentul generalului in rezerva Marcu Tudor, fratele lui Corneliu Vadin Tudor, desi acesta nu este invinuit in acest caz.

Ancheta in acest caz continua.

In dosarul privind achizitia ilegala a unor locuinte de serviciu de la MApN, procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul generalilor in rezerva Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Nastase si Floarea Serban.

Acestia au fost la DNA, la jumatatea lunii aprilie, fiind anuntati de procurori ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul lor, pentru ca au cumparat locuinte de serviciu fara a respecta normele legale in vigoare.

Potrivit surselor citate, in acest dosar figureaza si numele fratele lui Corneliu Vadim Tudor - generalul in rezerva Marcu Tudor, care a primit, si el, o locuinta de serviciu de la MApN, in strada Mihai Eminescu nr. 102-104, casa fiind cumparata ulterior de catre acesta.

Conform unor surse judiciare, fostul ministru Corneliu Dobritoiu a contestat la DNA decizia de incepere a urmaririi penale in cazul sau, pentru modul in care a cumparat locuinta de serviciu de la Ministerul Apararii. Contestatia a fost respinsa de procurorul ierarhic superior din Sectia militara a DNA.

Citeste si:
Cu cât este plătit serviciul militar voluntar pentru românii între...
Cu cât este plătit serviciul...

Generalul Sergiu Medar a fost consilier prezidential pe probleme de securitate in primii doi ani de mandat ai presedintelui Traian Basescu. In perioada 1999 - 2005, Medar a fost sef al Directiei de Informatii Militare.

Generalul Gheorghe Rotaru a fost sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei si consilier al presedintelui interimar Crin Antonescu.

Floarea Serban, general-maior in rezerva, a fost secretar de stat pentru Armamente la Ministerul Apararii Nationale din mai 2012 pana in aprilie 2013. Pana sa fie trecuta in rezerva, Floarea Serban a condus Directia de Legislatie si Asistenta Juridica din MApN. Floarea Serban, prima femeie general din Armata Romana, a fost avansata in grad, la sfarsitul anului 2009, devenind, din general de brigada cu o stea, general maior cu doua stele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.