Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, prin vot, vacantarea locurilor de deputati ale lui George Becali si Aurel Nechita, care si-au pierdut mandatele ca urmare a unor decizii ale ICCJ definitive si irevocabile.

Vacantarea postului de deputat din circumscriptia 42 Bucuresti al lui George Becali a inregistrat 247 voturi "pentru", unul "impotriva" si 2 abtineri.

Vacantarea postului de deputat din circumscriptia 18 Galati al lui Aurel Nechita a avut 242 voturi "pentru", 2 "impotriva" si 6 abtineri.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, dupa sedinta Biroului Permanent, ca proiectele de hotarare privind vacantarea locurilor de deputat ale lui George Becali si Aurel Nechita trebuie votate de plenul Camerei.

"Se vor vota proiectele de hotarare de vacantare a postutilor de deputat ale lui Becali si Nechita. Vacantarea posturilor si publicarea in Monitorul Oficial se poate face doar printr-un vot al plenului", a explicat Zgonea.

El a spus ca pentru pierderea mandatului ca urmare a unei hotarari judecatoresti nu trebuie un vot, in schimb pentru vacantarea posturilor este necesar.

"Pierderea mandatului este una si vacantarea este alta. Vacantarea se face prin vot", a mai aratat Zgonea.

El a mai spus ca proiectul de hotarare de vacantare este obligatia Parlamentului catre Guvern pentru a indeplini procedura legala de a organiza alegeri partiale in termen de 45 de zile de la vacantare.

Zgonea a spus ca trimiterea proiectului de hotarare in privinta lui Becali la Monitorul Oficial a fost o eroare, dar ca niciun parlamentar nu este vinovat de acest lucru.

"Cei care sunt in staff-ul tehnic o sa aiba o surpriza cand se va modifica Regulamentul. Nu permit astfel de lucruri. Pentru erorile materiale pe care le faci, trebuie sa raspunzi. Nu este vinovat niciun parlamentar. De aceea avem 751 de functionari publici", a adaugat Zgonea.

Citeste si:
Valeriu Zgonea a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare
Valeriu Zgonea a fost...

In sedintele precedente, plenul Camerei Deputatilor a luat act de pierderea mandatelor lui George Becali si Aurel Nechita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.