Fostul premier Emil Boc a criticat, miercuri, decizia Comisiei de revizuire a Constitutiei de a inscrie stema pe drapelul national, spunand ca aceasta nu este o solutie benefica si ca insemnele nationale trebuie sa ramana constante, "pentru a capata forta, simbol si pentru a fi recunoscute".

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza modificarile aduse de Comisia de revizuire a Constitutiei privind inscrierea stemei pe drapelul national, Emil Boc a spus: "Nu cred ca este o solutie benefica in momentul de fata".

"Nu cred ca de fiecare data cand este de revizuit Constitutia trebuie sa schimbam stema, sa modificam ceva la drapel. Insemnele nationale trebuie sa ramana constante, tocmai pentru a capata forta, simbol si a fi recunoscute. Ceea ce a fost in 1990 a fost sanatos, a fost imboldul oamenilor si al Revolutiei romane si ar trebui sa ramana asa. Spiritul Revolutiei sa nu fie alterat de revizuirea Constitutiei", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, un stat cu atat este mai autoritar, recunoscut si isi pastreaza valorile, cu cat nu le modifica in fiecare zi.

"Eu nu am vazut ca SUA sau Franta sa isi schimbe drapelul. Faptul ca isi pastreaza simbolurile nationale nealterate, le da forta, recunoastere si prestigiu national. Cred ca ar trebui pastrate simbolurile nationale actuale, care sunt produsul Revolutiei romane si ne reprezinta astazi", a afirmat Emil Boc.

Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat, marti, un amendament al deputatului PSD Gheorghe Emacu, prin care va fi mentionata in legea fundamentala inscrierea stemei Romaniei pe tricolor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.