Autononomia Tinutului Secuiesc este singura posibilitate ca maghiarii sa se simta confortabil in Romania, declara primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit caruia ziua de 4 iunie - semnarea Tratatului de la Trianon - este zi de doliu pentru maghiari.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, marti, jurnalistilor prezenti la comemorarea Tratatului de la Trianon, ca ziua de 4 iunie este o zi de doliu pentru comunitatea maghiara, transmite MEDIAFAX.

"Pentru noi, ziua de 4 iunie este o zi de doliu. Comunitatea maghiara s-a culcat seara in Ungaria, iar dimineata cand s-a trezit era deja in Romania. Noi nu am venit in aceasta tara, nu am imigrat dintr-o tara saraca pentru a trai aici mai bine, ci am ramas pe pamanturile noastre natale, granitele s-au miscat deasupra capului nostru", a spus Antal.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe a adaugat ca, din acest motiv, maghiarii considera ca promisiunile facute in 1918 la Alba Iulia trebuie respectate.

"Dorim autononomia Tinutului Secuiesc. Foarte multi dintre cei care au vorbit azi aici au spus acelasi lucru: singura posibilitate pentru ca noi, cetatenii romani de etnie maghiara, sa ne simtim confortabil in aceasta tara este autonomia", a afirmat Antal Arpad.

Peste doua sute de persoane au participat, marti, in Parcul Central din Sfantu Gheorghe, la comemorarea semnarii Tratatului de la Trianon, unii dintre participanti purtand panglici de doliu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.