Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, marti, ca "se bucura ca nu s-a trecut la excluderi din partid", ca s-a gasit "intelepciunea in conducerea" PDL privind pastrarea lui Cristian Preda si ca Preda ar putea contesta, daca vrea, decizia BPN privind suspendarea lui.

"Ma bucur ca nu s-a trecut la excluderi din partid. Ma bucur ca s-a gasit intelepciunea ca in conducerea partidului sa se mearga pe o solutie care sa insemne pastrarea in echipa PDL a lui Cristian Preda", a spus Elena Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Ea a aratat ca orice "voce credibila din partid trebuie incurajata" si mentinuta in PDL. "Eu sunt una dintre cei care la un moment dat am votat pentru excluderea lui Cristi Preda si apoi am recunoscut ca a fost o eroare. Nu suntem in situatia in care sa ne permitem sa excludem oameni din partid, mai ales oameni care au o credibilitate pentru un electorat de dreapta pe care nu o putem contesta", a adaugat Udrea.

Ea a spus ca Preda ramane membru PDL si "este optiunea acestuia ce va face mai departe", daca va contesta sau nu decizia BPN al PDL, prin care a fost suspendat din partid.

"Este optiunea domnului Preda ce face mai departe, daca va conetsta aceasta sau nu. Probabil ca aceasta sanctiunea putea fi evitata, nu stiu ce discutii au avut si ce argumente s-au prezentat in BPN. Important este ca nu s-a trecut la excluderi", a precizat Elena Udrea.

Ea a mai spus ca a discutat cu Cristian Preda si acesta are "suficiente motive sa se simta nedreptatit", dar exista procedura statutara prin care, daca doreste, poate sa conteste rezultatul.

BPN al PDL a decis, luni, suspendarea lui Cristian Preda din partid pentru o perioada de sase luni. Preda a participat la sedinta BPN, desi nu a fost invitat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.