Fostul premier Adrian Nastase - judecat alaturi de sotia sa, Dana, in dosarul "Zambaccian" privind importurile din China - a declarat luni, la ICCJ, ca nicio fapta a sa nu se prescrie, potrivit regulilor DNA, el aratand, in acest context, ca inclusiv cadrul legal a fost modificat.

Adrian Nastase si sotia sa, insotiti de cei doi fii ai lor, au participat, luni, la dezbaterile din recursul dosarului. Dupa finalizarea acestora, intrebat in legatura cu termenul de prescriptie a faptelor din acest caz, Nastase a aratat ca "nicio fapta de-a mea nu se prescrie, conform regulilor DNA".

"In ceea ce ma priveste, nicio fapta de-a mea nu se prescrie, potrivit regulilor DNA. Tin sa va amintesc ca a fost modificata si regula prescriptiei speciale din Codul penal, care a capatat alta interpretare din partea ICCJ, eliminandu-se perioada in care o cerere de neconstitutionalitate s-a aflat la CCR, pentru evitarea invocarii prescriptiei speciale in cele doua dosare penale (Zambaccian si Trofeul Calitatii - n.r.)", a spus Nastase, potrivit MEDIAFAX.

Fostul premier a aratat ca asteapta cu incredere o solutie de achitare, aratand ca, in opinia sa, dosarul "Zambaccian" poate fi folosit si la "o remodelare" a unora dintre regulile de procedura.

"Probabil ca studentii de la Drept ar fi fost incantati sa participe azi, procesul meu va folosi la o remodelare a unora dintre regulile de procedura si a unor practici din jurisprudenta. Vorbim despre participarea la sedinta secreta de recuzare - s-a intamplat pentru prima oara, astazi, la instanta suprema, cand partile au putut participa la o astel de sedinta si au putut pune concluzii, rezultatul fiind o solutie de 3 la 2, ceea ce denota ca cererea a fost argumentata si fundamentata", a mai aratat Nastase.

Intrebat cum vede initiativa judecatorilor de a-i reaudia pe martorii Cristina Popa si Ioan Paun, Nastase s-a aratat multumit in sensul ca "instanta trebuie sa-si formeze propria parere in legatura cu afirmatiile acestora".

Referitor la declaratia pe care urmeaza sa o dea in septembrie Dana Nastase, fostul premier a aratat ca aceasta este pregatita sa faca o declaratie completa in fata judecatorilor, mentionand ca, la termenul de luni, a parut putin obosita, din cauza spatiului mic si a caldurii din sala de judecata.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Citeste si: Judecarea recursurilor in dosarul "Zambaccian" se reia in septembrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.