PSD a stabilit, luni, in sedinta BPN, opt domenii in care actualul protocol USL trebuie rediscutat si a stabilit echipele de discutii cu partenerii de guvernare, a declarat purtatorul de cuvant al partidului, Catalin Ivan.

"Am discutat despre protocolul USL, despre modificarile pe care trebuie sa le aducem, pentru ca o Uniune foarte eficienta in opozitie, cand am luptat cu regimul Traian Basescu, trebuie sa se dovedeasca la fel si in guvernare. Asta presupune o ajustare a principiilor de colaborare, de functionare ale USL. Sunt opt domenii pe care noi dorim sa le atingem in discutarea noului protocol", a spus Ivan, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca BPN a stabilit si responsabilii din partea social-democratilor care vor lucra cu partenerii din USL pentru a atinge aceste opt domenii.

Potrivit lui Ivan, responsabilii pe domenii din partea PSD sunt: Constitutie si angajamentele USL pentru revizuirea Legii fundamentale - Ioan Chelaru; Regionalizare si descentralizare - Liviu Dragnea; Proiecte economice de infrastructura nationala - Rovana Plumb; Strategii privind absorbtia fondurilor europene - Eugen Teodorovici; Legea electorala - Valeriu Zgonea si Ilie Sarbu; Alegeri europarlamentare: Corina Cretu si Catalin Ivan; Alegeri prezidentiale: Victor Ponta; Codul de conduita al USL: Daniel Sova si Codrin Stefanescu.

"Acesta este mandatul cu care PSD merge la discutiile cu PNL si ceilalti parteneri din USL privind un nou protocol de functionare al USL privind o intarire a vechiului protocol, o adaptare a lui la situatia USL la guvernare", a spus Ivan.

El a aratat ca noul protocol trebuie sa fie gata cat mai repede.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.