Premierul Victor Ponta considera ca Romania este o tara guvernabila, precum si o gazda buna pentru presedintii tuturor institutiilor financiare internationale care au venit deja sau se vor afla la Bucuresti.

Declaratia a fost sustinuta de premier dupa ce comisarul UE al Energiei, germanul Günther Oettinger, si-a exprimat preocuparea ca state precum Italia, Romania si Bulgaria sunt "neguvernabile".

"Nu stiu daca suntem chiar neguvernabili, cum considera unii. Mie mi se pare ca suntem guvernabili si gazde bune, din moment ce anul acesta s-au aflat deja sau se vor afla presedintii tuturor institutiilor financiare internationale: Fondul Monetar International, Banca Mondiala, BERD, BEI. Faptul ca Romania are crestere economica si are, daca ma uit in zona, in mod sigur o guvernare stabila, insa fara competitie corecta si fara dezvoltare economica, toata aceasta stabilitate se va dovedi pe termen foarte scurt si imi doresc ca in continuare sa avem in Consiliul Concurentei un arbitru si un partener", a spus Ponta la prezentarea raportului de activitate pe anul 2012 al Consiliului Concurentei, transmite MEDIAFAX.

Comisarul UE al Energiei, germanul Günther Oettinger, si-a exprimat preocuparea ca state precum Italia, Romania si Bulgaria sunt "neguvernabile", Guvernul german negand ulterior ca ar putea face o astfel de apreciere privind Italia, fara insa a retracta in privinta Romaniei si Bulgariei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.