Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, in ceea ce priveste reducerea cvorumului la referendum, ca fostii presedinti ai Romaniei au fost alesi in functie cu votul favorabil a circa 25% dintre alegatori, mentionand ca initiativa adoptata in Parlament nu restrange dreptul la vot.

Antonescu a afirmat ca saluta adoptarea legii care modifica pragul la referendum, precizand ca "bantuie" o interpretare deformata asupra initiativei privind reducerea cvorumului, conform careia propunerea ar duce la restrangerea numarului de votanti.

"Nu este adevarat ca unul din trei romani se vor pronunta asupra Constitutiei. Este adevarat ca e suficient ca unul din trei romani, cetateni romani cu drept de vot de fapt, sa se pronunte. Altfel, se pot pronunta oricand si cred ca toti ne dorim sa se pronunte toti cetatenii romani cu drept de vot pana la ultimul, oriunde s-ar afla el pe planeta aceasta, chiar si in spatiu", a declarat liderul PNL, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca prevederea privind reducerea pragului la referendum da sansa celor care se prezinta la urne ca votul acestora "sa aiba un sens".

Antonescu a sustinut ca au fost luate in calcul toate recomandarile institutiilor internationale de profil, precum si ale Comisiei de la Venetia.

"Pragurile, cele doua, puse drept criterii de validare a unui referendum in Romania sunt dintre cele mai exigente. Nu este usor si nu este putin sa se prezinte minimum 30% dintre cetatenii romani cu drept de vot si nu e deloc putin ca o decizie sa fie luata cu 25% din corpul electoral", a mai afirmat liderul PNL.

"Presedintii Romaniei, daca lasam la o parte succesul electoral al domnului Ion Iliescu in 1990, Emil Constantinescu, Traian Basescu, Ion Iliescu la al doilea mandat au avut cam pe acolo voturi...nu mult peste 25%, in jurul a 25% din totalul corpului electoral. Pentru ca am avut prezenta de 50 si ceva la suta si s-a castigat Presedintia cu 50 si foarte putin la suta", a mai declarat Antonescu.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Citeste si: Legea referendumului a fost adoptata: Pragul de prezenta, redus la 30%


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.