Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, sa propuna plenului Camerei un proiect de hotarare prin care sa ia act de incetarea mandatului de deputat al lui George Becali, ca urmare a deciziei ICCJ de condamnare la trei de inchisoare.

Votul din Comisie a fost secret, presa avand acces doar la dezbateri.

Deputatii juristi au apreciat ca este un caz expres de incetare a mandatului si au spus ca le pare rau de situatia lui George Becali si sunt alaturi de familia lui.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca (PC), a precizat ca membrii Comisiei juridice nu pot comenta nicio decizie a ICCJ definitiva si irevocabila, aratand ca sunt hotarari care se aplica si nu se discuta.

"Rolul Comisiei juridice este sa propuna Camerei Deputatilor un proiect de hotarare in care sa ia act de incetarea mandatului. Nu putem sa intervenim cu nimic cu privire la ceea ce a decis ICCJ si cu privire la efectele acestei hotarari", a spus Ciuca.

Deputatul Ion Adam (PSD) a spus ca in aceasta situatie mandatul de deputat al celui care a suportat pedeapsa cu inchisoarea inceteaza si "este un caz expres de incetare a mandatului".

Deputatii Ion Adam (PSD), Bogdan Ciuca (PC) si Vasile Varga (PNL) au aratat ca George Becali a fost colegul lor de comisie si ca sunt alaturi de familia lui.

"Sincer, imi pare rau, sunt alaturi de familia lui. Spre deosebire de aparitiile la televizor, Gigi Becali a avut alte manifestari in comisie. Nu a avut un comportament care sa determine sa nu i se dea voie sa vorbeasca sau sa vorbeasca peste rand, comportamentul sau a fost ireprosabil", a spus Varga.

Ciuca a adaugat ca "este adevarat ca in activitatea acestei comisii deputatul Gigi Becali a respectat rigorile procedurale si nu a creat probleme".

Deputatul Adam a spus ca nu-i face nicio placere sa fie de acord cu revocarea mandatului lui George Becali, dar trebuie sa se respecte cadrul constitutional.

"Mie, personal, nu pot sa spun decat ca-mi pare rau de ceea ce i se intampla. Gigi Becali a avut un comportament colegial, diferit fata de cel aratat pe sticla", a spus si deputatul PSD Ciprian Nica.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Plenul Camerei Deputatilor va decide, miercuri, asupra vacantarii mandatului deputatului George Becali, in urma informarii primite de la ICCJ privind decizia de condamnare a acestuia la 3 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.