Noua Constitutie va include pentru prima data notiunea de "comunitati locale", cu drepturi extinse, care va cuprinde inclusiv regiunile, iar Senatul, camera superioara a Parlamentului, va avea un rol decizional privind legislatia de dezvoltare a comunitatilor, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca subiectul a fost discutat, luni seara, la nivelul USL.

"Am discutat si ieri si dorim, la revizuirea Constitutiei, sa introducem pentru prima data notiunea de «comunitati locale», cu drepturi extinse, si aici vorbim de regiuni, de judete, de orase si comune. Vorbim de camera superioara a Parlamentului, Senatul, care va avea un rol decizional in tot ceea ce tine de legislatia de dezvoltare a comunitatilor locale. Desi conduc un guvern central, cred foarte mult in faptul ca cele mai multe dintre decizii si cele mai bune dintre decizii trebuie luate la nivel local, nu la nivel central", a spus Ponta dupa ce a participat la conferinta "Cities of Tomorrow": dezvoltarea urbana, incotro?, organizata de Camera de Comert si Industrie Romano-Germanǎ (AHK Romania) si MEDIAFAX.

Liderii USL au avut, luni seara, o discutie asupra propunerilor de modificare a Constitutiei si au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentala, urmand ca propunerile sa fie inaintate Comisiei de revizuire a Constitutiei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.