Deputatul PDL Theodor Paleologu comenteaza pe Facebook faptul ca se vehiculeaza posibila sa excludere din PDL pentru ca a indraznit sa spuna ca insultele si amenintarile nu pot duce la consolidarea partidului.

"Vad ca se vehiculeaza posibila mea excludere din PDL pentru ca am indraznit sa spun ca insultele si amenintarile nu pot duce la consolidarea partidului. E o evidenta. A devenit «antipartinic» sa spui lucruri evidente?", scrie Paleologu pe Facebook, transmite MEDIAFAX.

Totodata, Paleologu a declarat la RFI ca i s-ar parea "absurd" sa fie dat afara din PDL. El afirma ca membrii partidului nu sunt iobagi pe mosia unui vataf. "N-am inteles bine cum e cu «sa vina la munca». Sa semnam o condica?", mai spune democrat-liberalul. Paleologu recunoaste ca Vasile Blaga i-a fost "simpatic" la inceput, dar acum nu face decat sa se incrunte, "cu ochii iesiti din cap".

Ce spune Blaga despre excluderea lui Preda, Baconschi si Paleologu din PDL

Theodor Paleologu spune ca "partizanii domnului Blaga il numesc «Unificatorul», cu U mare".

"Pai, ce fel de unificator, daca isi pune cainii sa latre, sa muste, sa injure si sa scuipe? Pentru ca sa ne intelegem, aici e o tactica cu care deja ne-am obisnuit. Sunt toate aceste agresiuni din partea unor sateliti din actuala conducere si sunt atitudini incalificabile, nu ma refer numai la ineptia politica a unui asemenea demers. Dar este uman inacceptabil sa ataci in felul asta, sa spui: daca nu va place, iesiti afara, praful si pulberea se va alege de voi. Este o lipsa elementara de curtoazie, care, din pacate, infesteaza spatiul public romanesc. Nu este singurul partid in care acest lucru se intampla", declara Paleologu.

Deputatul se intreaba ironic daca nu cumva Vasile Blaga il va pune sa semneze o condica de prezenta la partid: "Eu nu tin mortis sa fiu dat afara din partid, adica nu tin neaparat sa pozez in victima in vreun fel, eu nu am planuri politice pentru anul viitor, asa cum au alti colegi sau eventual prieteni. Pentru mine, miza cea mai importanta in acest moment este sa consolidez scoala pe care o fac si care merge admirabil de bine. Sunt foarte mult prins cu aceste cursuri pe care le fac in timpul saptamanii, in week-end, am sute de cursanti si am sentimentul ca fac un lucru foarte important pentru societate. Sigur, ma duc la Parlament, votez in plen, ma duc la Comisia de Cultura si la Comisia pentru UNESCO (...). In rest, ce sa fac? N-am inteles bine cum e cu «sa vina la munca». Sa semnam o condica? N-am inteles bine".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Theodor Paleologu respinge "formulele bolsevice" folosite de unii lideri ai PDL: "Astea-s formule bolsevice, cu pusul umarului, sa punem umarul la propasirea partidului! In primul rand, cei care au puterea in partid trebuie sa stie sa-i puna la treaba pe cei din partid, e o calitate de leadership sa stii sa-i faci pe ceilalti sa lucreze pentru un scop comun. Dar daca-i injuri si-i ameninti in permanenta, fie direct, fie prin interpusi, nu poti obtine rezultatul asta, ca doar nu suntem iobagi pe mosia cuiva, pe mosia unui vataf, care-si permite absolut orice fata de noi, insulte si asa mai departe!".

Deputatul PDL deplange faptul ca presedintele formatiunii, Vasile Blaga, e mai mult "incruntat" in ultima vreme: "Mie imi era foarte simpatic Vasile Blaga mai de mult, la primele intalniri, in afara de faptul ca avea exprimarile lui fata de intelectuali si cultura, pe care nu le gustam, dar aveam o simpatie pentru un om cald, simpatic. In ultima vreme, nu l-am mai vazut decat incruntat, cu ochii iesiti din cap, amenintand si punandu-i pe altii sa injure atunci cand nu o face direct".

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Theodor Paleologu spune ca i s-ar parea "absurd" sa fie exclus din PDL: "In ceea ce ma priveste pe mine, mi s-ar parea absurd, pur si simplu absurd sa fiu dat afara, pentru ca mi-am permis sa spun o evidenta, ca nu este deloc inteligent politic sa ai un discurs facut aproape exclusiv din injuraturi si amenintari!".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.