Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul sau, ca nu este in conflict cu partidul, ci cu o conducere care se dovedeste incapabila sa gestioneze misiunea de a face opozitie, el apreciind ca, daca BPN vrea sa lucreze in folosul partidului, nu pe el ar trebui sa il excluda.

Preda sustine ca Vasile Blaga incalca Statutul PDL, refuzand sa puna in aplicare articolul 56, care prevede organizarea unui guvern din umbra, in conditiile in care partidul e in opozitie.

"Nu stiu care sunt motivele pentru care seful PDL se opune cu obstinatie aplicarii prevederilor statutare. Vasile Blaga greseste, atunci cand afirma ca BPN ar trebui sa sanctioneze declaratiile mele", adauga europarlamentarul, potrivit MEDIAFAX.

El arata ca Biroul Permanent National e obligat, mai intai de toate, sa examineze de ce liderul sau refuza folosirea principalului instrument oferit de Statut in confruntarea cu puterea.

"Unii cred ca e vorba despre blat, altii - despre teama. Eu vad aici mai degraba dispretul fata de reguli, care-i caracterizeaza pe liderii slabi, de indata ce sunt instalati in functie", comenteaza Preda.

Cristian Preda mai precizeaza ca nu este in conflict cu PDL, "ci cu o conducere care se dovedeste incapabila sa gestioneze misiunea de a face opozitie si care, pentru a crea aparenta actiunii, ii ameninta pe cei care pledeaza pentru un comportament rational".

"Daca BPN vrea sa lucreze in folosul partidului, nu pe mine ar trebui sa ma excluda", incheie Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.