Delegatia Permanenta a PNL, reunita la sala I.I.C. Bratianu din Parlament, a decis luni excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, dupa ce actualul edil a activat timp de 24 de ani in PNL, motivul sanctiunii fiind savarsirea unor "abateri grave de la disciplina partidului".

Propunerea de excludere a primarului Andrei Chiliman si a deputatului Diana Tusa, inaintata de BPN Delegatiei Permanente a PNL, a fost aprobata cu majoritate de voturi, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Pentru excluderea lui Chiliman, conducerea PNL a invocat prevederile din Statutul partidului privind situatiile in care poate fi aplicata aceasta sanctiune.

"Sanctiunea excluderii unui membru din Partidul National Liberal se poate aplica in una din urmatoarele situatii: (...) daca a savarsit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin actiuni sau declaratii publice impotriva hotararilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau impotriva conducerii partidului la toate nivelele, impotriva imaginii si prestigiului partidului si impotriva candidatilor PNL la toate functiile publice de la orice nivel", prevede Statutul PNL.

Andrei Chiliman a anuntat o conferinta de presa la ora 17.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.