Europarlamentarul Theodor Stolojan declara ca nu vrea sa participe la alegerile interne din PDL pentru desemnarea candidatului la Presedintie, el apreciind ca Liviu Negoita si Emil Boc ar trebui sa participe la cursa interna.

Europarlamentarul a spus, la RFI, ca prefera sa-si continue munca la Parlamentul European.

Intrebat daca ar fi interesat sa intre in cursa interna pentru Cotroceni, Theodor Stolojan a raspuns: "Nu, eu voi dori sa-mi continui mandatul la Parlamentul European, dar aceasta, sigur, depinde de hotararea partidului. Eu cred ca in Partidul Democrat Liberal putem gasi deja persoane mai tinere, ma refer... varsta care au dovedit ceva... undeva 40-50 de ani, care sa poata sa participe la aceasta competitie. Eu anul acesta implinesc totusi 70 de ani si cred ca e randul acestei generatii, undeva intre 40 si 60 de ani, care sa aspire la o asemenea functie".

"Eu cred ca partidul va avea intelepciunea sa declanseze aceasta competitie interna si sa vedem intai rezultatele competitiei", a adaugat europarlamentarul democrat-liberal, potrivit MEDIAFAX.

Legat de cine ar trebui sa participe la alegerile primare din PDL pentru Cotroceni, Theodor Stolojan a precizat ca sunt "foarte multi oameni in Partidul Democrat Liberal care au performat in mod deosebit in functiile de exemplu de primar de capitale de judet, de sectoare ale municipiului Bucuresti". "Ma refer si la Sectorul 3, avem oameni care au performat foarte bine in functiile de ministri", a continuat el. Intrebat daca se refera la Liviu Negoita si Emil Boc, deputatul european a raspuns: "Categoric, categoric!".

El a fost intrebat si in legatura cu o eventuala participare la aceasta cursa a unei persoane din afara PDL. "Vom vedea in ce masura va aparea un om din afara partidului, care sa doreasca sa intre in Partidul Democrat Liberal si care sa fie sustinut de Partidul Democrat Liberal pentru o asemenea functie. Va dati seama ca nu poti sa te prezinti la o competitie pentru Presedintia Romaniei cu un om pe care-l formezi acum ca notorietate, ca om cunoscut de oameni, de cetatenii Romaniei. Aici, ca si alta data, ne vom trezi poate cu 10-15 candidati pentru Presedintie, dar nu dorim pur si simplu sa facem figuratie in aceasta competitie, dorim s-o castigam!", a raspuns Stolojan, potrivit RFI.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Europarlamentarul a apreciat totodata ca "foarte multi politicieni in special si cei care le propaga mai departe ideile s-au straduit sa cante prohodul Partidului Democrat Liberal". "PDL isi vede de treaba, este activ in Parlamentul Romaniei (...), a inceput munca de reorganizare in interior, comisiile de specialitate au inceput sa lucreze", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.