Plenul Senatului a adoptat, miercuri, in unanimitate, proiectul de lege prin care sunt majorate pensiile militare care au fost reduse in luna decembrie 2010, masura fiind aplicata doar in cazul celor care au obtinut sume mai mici dupa recalcularea sau revizuirea pensiilor.

Proiectul de lege initiat de mai multi parlamentari ai PNL si PSD, intre care Corneliu Dobritoiu si Gabriel Oprea, urmeaza sa fie supus votului final in Camera Deputatilor, transmite MEDIAFAX.

Potrivit actului normativ, adoptat de Senat, masura de majorare a pensiilor militare la nivelul din 2010 ar urma sa fie aplicata din luna urmatoare intrarii in vigoare a legii, cu toate ca Guvernul a sustinut ca data de intrare in vigoare 1 ianuarie 2014.

Pentru a putea beneficia de majorarea pensiilor, militarii care au inregistrat o reducere a acestor venituri trebuie sa adreseze Casei de Pensii o solicitare pentru emiterea unei decizii de revizuire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.