Politica 22 Mai 2013 10:50
Raportul Forumului Constitutional va fi predat pe 27 mai Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei, iar aceasta va incepe, din 29 mai, sa "lucreze intr-un ritm cat se poate de intens", a declarat, marti, presedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Forumul Constitutional a cerut o amanare de o saptamana pentru prezentarea raportului. Am avut si astazi o discutie cu presedintele forumului, cu profesorul Parvulescu. Luni, 27 mai, deci lunea viitoare, acest raport va fi predat Comisiei parlamentare pentru elaborarea proiectului de revizuire a Constitutiei si foarte probabil de miercuri comisia va incepe sa lucreze intr-un ritm cat se poate de intens, cu sedinte in mai multe zile pe saptamana sa demaram, practic, acest proces", a spus Antonescu, transmite MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, amanarea solicitata de Forumul Constitutional, desi poate sa puna probleme de calendar, este de bun augur, in sensul ca a fost cauzata de intensitatea dezbaterilor, de faptul ca in toate intalnirile a existat un raspuns important, semnificativ, cu preocupari ale oamenilor, ale grupurilor, organizatiilor, mediului academic pentru diverse subiecte constitutionale.

"Si as putea spune ca la toate capitolele Constitutiei exista propuneri de revizuire, exista mai multe variante de revizuire. Despre toate aceste vom putea discuta pe larg incepand de saptamana viitoare, odata cu predarea raportului si, desigur, odata cu demararea lucrarilor propriu-zise pe text, pe propuneri, pe articole in Comisia parlamentara mixta de revizuire a Constitutiei", a mai spus Antonescu.

Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au aprobat, marti, hotararea Comisiei de revizuire a Constitutiei prin care se stabileste ca Forumul constitutional sa depuna raportul pana pe 27 mai, data pana la care mai pot depune amendamente si parlamentarii.
Hotararea Comisiei de revizuire a Constitutiei, prin care isi modifica propriul regulament de functionare, a fost luata in data de 14 mai si aprobata marti de conducerea Camerelor, in cadrul sedintei reunite a Birourilor permanente.

Citeste si:
Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli...
Raportul „Educația privind...

"In Comisia de revizuire am stabilit ca pana pe 27 mai sa se mai poata depune propuneri de modificare si ca pana la aceasta data sa se prezinte si raportul Forumului constitutional. Ca sa poti modifica regulamentul comisiei, e nevoie de aprobarea Birourilor permanente reunite", a precizat, marti, pentru MEDIAFAX, chestorul Senatului Ioan Chelaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.