Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, ca USL functioneaza, in acest moment, pe baza de necesitate, el aratand ca Romania nu poate fi guvernata stabil decat de USL si ca nu vrea sa coabiteze cu liderul liberal, Crin Antonescu, asa cum face cu Traian Basescu.

"USL functioneaza pe baza de necesitate. USL trebuie sa functioneze in continuare. Romania trebuie sa fie guvernata stabil si nu poate fi guvernata stabil decat de USL. Nicio alta varianta nu cred ca este o varianta stabila si serioasa. Sunt convins ca dupa aceste zile fiecare dintre noi a inteles si a luat niste decizii", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca USL trebuie sa considere un nou inceput momentul de dupa criza legata de Rosca Stanescu.

"Categoric trebuie sa fie, un nou inceput in sensul in care sa realizam cu totii ca suntem la guvernare si ca povestea ca o sa dam vina pe cineva la un moment dat pentru guvernare nu o sa functioneze. Nici PSD daca vrea sa dea vina pe PNL, dar nici PNL pe noi", a spus Ponta.

El a aratat ca nu vrea sa coabiteze cu Antonescu, intrucat este partener cu liderul PNL.

"Eu cu Crin Antonescu nu vreau sa coabitez. Noi suntem parteneri. Coabitezi cu cel pe care nu-l sustii si cu care nu ai ce face. Si Basescu, credeti ca coabiteaza de placere cu mine? Am castigat alegerile pe 9 decembrie si a trebuit sa accepte. Eu la fel - trebuie sa accept pana la anul. Deci povestea e inchisa", a spus Ponta.

El a aratat ca PSD nu are un plan de rezerva pentru situatia in care PNL nu va da dovada de solidaritate la guvernare.

"Nu am construit planuri de rezerva. Ne bazam ca impreuna cu PNL, PC, UNPR vom guverna pana in 2016", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.