Victor Ponta si Crin Antonescu au ajuns impreuna la Conferinta nationala de alegeri a Tineretului National Liberal, scrie MEDIAFAX.

Alaturi de Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin s-au aflat, la sosirea la Romexpo, liberalii Radu Stroe, Varujan Vosganian, Eugen Nicolaescu.

La Conferinta nationala de alegeri a TNL mai sunt prezenti si alti lideri liberali, intre care presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, precum si alti reprezentanti ai PSD, precum ministrul Nicu Banicioiu sau deputatul Mihai Sturzu.

Pentru functia de presedinte TNL candideaza Florin Alexe, actualul detinator al functiei, acesta neavand contracandidat.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat cu ocazia participarii la conferinta ca cei din USL au fost doi ani si jumatate "o echipa unita" si vrea sa fie si "in urmatorii ani impreuna, fiind intr-adevar o echipa pentru Romania".

"Ma bucur in primul rand ca organizatiile noastre de tineret sunt mai vii, mai dinamice si uneori mai intelepte decat organizatiile mari. Evident ca am primit cu mare placere invitatia lui Florin (Alexe, liderul TNL - n.r.) de a participa, am spus da, dupa care, dupa ce ne-am mai certat noi putin, am zis ca nu mai vin, ca asta mai lipseste acuma sa mai vorbim si la tineret despre necazurile de la cei mari. Cred ca era profund incorect, trebuia sa fiu aici ca sa va multumesc pentru lupta extraordinara pe care ati dat-o in 2012 si eu sunt prim-ministru pentru ca dvs. ati muncit in campanie si toti cei care sunt acum in diverse functii. (...) Era profund incorect sa nu fiu astazi aici de parca dvs. ati avea o vina ca ne certam noi", a spus Ponta, in interventia sa.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ca USL este "o alianta politica de durata in interes national", ca exista hotarare de a reusi in aceasa alianta politica, ramanand in acelasi timp ancorati in filosofia politica a libertatii.

"USL este o alianta politica de durata in interes national. USL, in care PNL este parte, este garantia de stabilitate a Romaniei astazi si este perspectiva ei de dezvoltare ca garantie politica maine. Suntem mai hotarati ca oricand sa reusim in aceasta alianta politica, cu acest program politic, cu acest guvern, cu acesti oameni care sunt ai nostri, care servesc obiectivele noastre, impreuna cu care trebuie sa reusim pentru intreaga Romanie", a spus Antonescu.

"Ramanem in acelasi timp mai mult ca oricand ancorati in filosofia politica a libertatii, pentru ca filosofia politica a libertatii, cea care ne defineste, cea care ne da identitatea, este absolut necesara atunci cand e vorba ca prin actul politic, administrativ, prin actul de guvernare, proiectele politice de anvergura sa dam sanse tinerilor si sa ne dam sanse noua ca tara", a adaugat el.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.