Turcan: "Ideea prelungirii vacantei de vara este iresponsabila, neprofesionista si populista".

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, la Sibiu, ca propunerea transmisa de ministrul Turismului, Maria Grapini, Ministerului Educatiei, de a scurta anul scolar si a prelungi vacanta de vara a elevilor este "deopotriva iresponsabila, neprofesionista si populista", relateaza MEDIAFAX.

"Aceasta propunere arata neputinta si ar trebui sa duca la demisie. Doamna ministru, daca vrea sa ajute turismul, sa imbunatateasca infrastructura turistica, sa stimuleze turismul prin reduceri de fiscalitate care sa duca la oferte acceptabile in Romania, nu mai scumpe decat in tari cu destinatie turistica consacrata, sa dezvolte parteneriate pentru atragerea de turisti, nu sa umble la durata anului scolar pentru elevi", a spus Raluca Turcan.

Ea a afirmat ca in Romania "oamenii nu merg in concedii nu din cauza vacantelor elevilor, ci pentru ca nu au bani".

In plus, vicepresedintele democrat-liberal a precizat ca reducerea duratei anului scolar este contrara curentului inregistrat in Uniunea Europeana, unde se discuta despre cresterea numarului de ore de studiu, pentru "a face fata competitiei cu sistemul de educatie asiatic".

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, este de acord cu propunerea patronatelor din turism de marire a vacantei de vara a elevilor si sustine ca a inaintat, in acest sens, o scrisoare catre Ministerul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.