Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, intrebat despre reevaluarea lui Tiberiu Nitu ca procuror general, ca aceasta este "foarte interesanta" si ca el crede ca ar fi fost mult mai bine daca s-ar fi facut rocada Daniel Morar - procuror general, Codruta Kovesi - sef DNA.

Vasile Blaga a fost intrebat cum comenteaza reevaluarea lui Nitu pentru functia de procuror general. "Interesanta, foarte interesanta. Noi, nu numai eu, niciun coleg din conducerea partidului nu ne-am permis ca pe acest parcurs al audierilor sa intervenim, pentru ca, pana la urma, credem ca asta este rolul CSM. Dar un lucru care ne-a intristat, desigur, a fost negocierea pana la urma a domnului Morar", a precizat Blaga, intr-o conferinta de presa sustinuta la Calarasi.

El a aratat ca democrat-liberalii au sustinut ca au fost magistrati, procurori care si-au facut treaba, unul dintre acestia fiind Daniel Morar.

"Noi am fi fost, repet, acum lucrurile sunt rezolvate, daca s-ar fi facut rocada Morar - procuror general, Kovesi - sef DNA, credem ca ar fi fost mult mai bine", a adaugat Blaga.

Noii sefi ai PICCJ, DNA si DIICOT au fost instalati in functii joi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Ministerul Public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.