Politica 16 Mai 2013 12:39
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la conferinta nationala a agricultorilor, referindu-se la problema vanzarii de pamant catre straini, ca statul roman are obligatia de a infiinta o agentie care sa aiba dreptul de prim cumparator atunci cand proprietarii romani doresc sa-si vanda pamantul.

"As mai ridica o problema legata de vanzarea pamantului. In mod categoric acest lucru tine si de Guvern, si de proprietarii de pamant. Daca tot ne place sa spunem ca nu ne vindem tara, as vrea sa vad ca romanii nu-si vand pamantul. Este prima conditie ca pamanturile sa nu fie vandute - sa nu existe oferta de vanzare", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca, in acelasi timp, nici statul nu poate sta indiferent la aceasta problema.

"Categoric, statul are obligatia sa creeze o agentie care sa aiba dreptul de prim cumparator atunci cand proprietarii doresc sa-si vanda pamantul. Este, cred eu, o solutie care sa previna scaparea de sub control a productiei agricole", a spus seful statului.

El a aratat ca Romania trebuie sa produca in primul rand pentru ea si trebuie sa-si asigure nevoile de hrana ale populatiei.

"Nu stiu cate autoturisme vom vinde peste 100 de ani, pe pietele externe, dar stiu sigur ca, daca va exista o marfa care se va vinde de acum in 1000 de ani, ea este hrana. Si, dupa ce ne rezolvam prioritatea acoperirii nevoii de alimente a polulatiei Romaniei, trebuie sa ne propunem sa valorificam potentialul pe care Romania il are prin export de hrana, dar nu neaparat grau si porumb", a mentionat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.