Politica 16 Mai 2013 11:07
Premierul Victor Ponta i-a asigurat pe noii procurori de Parchete ca nu au nicio datorie fata de vreo persoana politica si ca independenta nu le va fi afectata, adaugand insa ca nu vrea sa mai vada, ca anul trecut, scene din anii 50, in care "procurori din vacanta cerceteaza oameni de la tara".

"Este adevarat, propunerea referitoare la cele sase functii imi apartine ca ministru interimar al Justitiei, propunerea a fost dupa aceea avizata de sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si numirille au fost facute de presedinte, insa vroiam sa va spun si direct faptul ca nu aveti nicio datorie la nimeni, nici la cel care v-a propus, nici la cel care v-a numit, nici la cei care v-au avizat", a spus Ponta procurorilor, adaugand ca peste trei ani, la finalul mandatului, "foarte probabil" nici presedintele Traian Basescu si nici "ministrul" care i-a propus nu vor mai ocupa actualele functii.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca procurorii au datoria de a fi cat mai duri in aplicarea legii si i-a asigurat ca statutul procurorilor va fi modificat doar in sensul intaririi independentei, sustinand ca ideea autoritatii ministrului Justitiei este doar o "simpla fictiune de drept".

"Cu o singur ocazie o sa mai comentez din functia publica activitatea Parchetului, atunci cand o sa cer sa transmiteti publicului rezultate, ce s-a intamplat, e vinovat, e nevinovat x,y, important este ca activitatea sa fie conform legii, dar sa fie si comunicata, pentru ca altfel comunica altii in locul dumneavoastra (...) Cred ca rolul Parchetului este de a-i sanctiona pe cei vinovati, de a aplica legea si de a nu ne intoarce niciodata in istorie. Nu vreau sa mai vad, ca anul trecut, scene din anii 50, cu procurori din vacanta care cerceteaza oameni de la tara. Cred ca aveti foarte multi oameni care au incalcat legea si trebuie sa raspunda", a adaugat Ponta.

El a mai recomandat procurorilor sa nu se uite foarte mult la televizor, ci doar sa se ocupe de dosare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.