Preseidntele Traian Basescu a tinut o conferinta de presa miercuri seara pentru a vorbi despre nominalizatii la functiile de procurori sefi.

Traian Basescu a vorbit despre discutiile fata in fata pe care le-a avut cu nominalizatii la functiile de procurori-sefi. Presedintele a inceput prin a preciza ca a oferit un aviz pozitiv pentru nominalizarea tuturor.

"Rugamintea mea a fost ca cei sase sa fie o echipa" , a declarat presedintele Basescu

De asemenea, presedintele a precizat ca le-a cerut nominalizatilor sa ridice nivelul de eficienta si de calitate in lupta anticoruptie.

"Trei: lupta impotriva crimei organizate. Am stabilit ca ce s-a intamplat pana in prezent reprezinta standardul minim. (...) Le-am solicitat sa utilizaeze in mod major procedura de confiscare extinsa. Nu avem nevoie de modificarea Constitutiei. Confiscarea extinsa exista in lege", a mai spus presedintele.

Basescu a tinut sa faca anumite precizari in plus in legatura cu Tiberiu Nitu, candidatul propus ca procuror general al PICCJ.

"O atentie deosebita am dat discutiei cu procurorul general Nitu in jurul controverselor desemnarii sale. Desemnarea sa nu era un targ de nerefuzat. A fost o solutie la care am ajuns la fel cum am ajus la desemnarea oricarui procuror cu functie de conducere in Parchetul General, DIICOT si DNA, de 8 ani de cand sunt presedinte"

"Nu cred ca vreunul dintre cei sase va cadea in categoria procurorilor controlati politic. Pentru ca nu pot fi controlati politic", a declarat Basescu optimist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.