Liderul Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat ca presedintele roman Traian Basescu ii suna in fiecare seara pe liderii moldoveni aflandu-se in stare de ebrietate.

"Eu stiu de apelurile telefonice ale lui Basescu. Suna seara aflandu-se in stare de ebrietate", a declarat Voronin pentru postul de televizune TV7, anunta PRO TV Chisinau.

In replica, primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a afirmat ca a vorbit cu Basescu la telefon, dar discutia "a corespuns nivelului si statutului institutiei prezidentiale".

"Am vorbit si eu la telefon saptamana trecuta cu presedintele Basescu despre riscurile mari, pe 10 ani inainte, pe care le comporta situatia actuala de la Chisinau pentru integrarea europeana a Republicii Moldova.

Cateva concluzii:

1. Cu adevarat discutia, continutul acesteia a corespuns nivelului si statutului institutiei prezidentiale, spre deosebire de replicile de cartier ale lui Vladimir Voronin.

2. Constatam ca actualul presedinte al Romaniei este mai preocupat de integrarea europeana a Republicii Moldova decat fostul presedinte al RM (care de fapt vrea in uniunea euroasiatica), ceea ce este grav.

3. Daca in perioada 2001 - 2009 integrarea europeana nu ar fi fost blocata sau mimata, iar ajutorul Romaniei nu ar fi fost respins, azi am fi avut stat asociat si libera circulatie in UE", a scris edilul capitalei Republicii Moldova pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.