Comisia parlamentara pentru reviuirea Constitutiei a prelungit, marti, termenul pentru depunerea amendamentelor pentru modificarea legii fundamentale, dar si pentru depunerea raportului Forumului constitutional pana in data de 27 mai.

Vicepresedintele comisiei de revizuire, Ioan Chelaru, a declarat ca prelungirea termenului, pentru 27 mai, a fost justificata de faptul ca miercuri ar fi expirat termenul pentru depunerea raportului Forumului constitutional si a amendamentelor.

"Cum nu toate sunt gata si cum inca Forumul constitutional ne-a rugat sa mai dam un termen de o saptamana sa poata prezenta un raport complet, astazi comisia intrunita a emis o hotarare prin care modifica regulamentul si stabileste 27 mai ultim termen in care sa primim si raportul forumului constitutional, dar si initiativele din partea grupurilor parlamentare sau a societatii civile", a declarat Chelaru, potrivit MEDIAFAX.

Senatorul PSD a precizat ca a mai fost aprobata constituirea unui colectiv de specialisti in drept constitutional din mediul academic si universitar care sa poata fi consultat. Chelaru a mentionat ca nu s-au stabilit numele celor care vor face parte din acest organism, existand posibilitatea formularii de propuneri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.