Presedintele Basescu a spus marti, la inceputul intrevederii cu directorul general al Oficiului European de Lupta Anti-Frauda (OLAF), Giovanni Kessler, ca departamentul corespondent din Romania, DLAF, exagereaza uneori cu controlul proiectelor cu fonduri europene, ceea ce determina blocarea acestora

"Trebuie clarificat de ce este asa mare numarul de rapoarte care va sunt transmise de DLAF din Romania, pentru ca - o sa fiu foarte sincer cu dumneavoastra - uneori am impresia ca din cauza birocratiei sau pentru a acoperi activitatea unora dintre institutiile noastre, uneori exagereaza cu controalele. Unele dintre proiecte sunt blocate din cauza acestei abordari", a afirmat Basescu, potrivit imaginilor de la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu Kesller, transmise de Administratia Prezidentiala.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele a adaugat ca nu a cerut niciodata DLAF sa isi diminueze vigilenta, insa trebuie ajuns in acest sens la un nivel optim care sa nu mai duca la blocarea proiectelor.

De asemenea, Basescu a si glumit cu directorul general al OLAF. "E o placere sa vedem OLAF-ul aici, dar sa nu ne intrebe ce am facut cu banii", i s-a adresat el acestuia, razand. "Este o gluma, chiar e misiunea dumneavoastra sa intrebati orice tara", a adaugat Basescu.

Kessler a raspuns ca OLAF este foarte multumit de nivelul de cooperare cu Romania si DLAF.

"Da, inteleg ca e o gluma, dar daca toate tarile ar fi ca Romania in ceea ce priveste cooperarea, ne-am descurca foarte bine (...) Sunteti deja niste parteneri foarte buni si sper sa mentineti aceste standard", a spus oficialul OLAF.

Giovanni Kessler se afla marti intr-o vizita la Bucuresti, el urmand sa sustina in aceasta dupa-amiaza si o conferinta de presa la Reprezentanta Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.