Politica 14 Mai 2013 10:20
Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut de DNA pentru 24 de ore pe motiv ca nu a verificat documentatiile privind ordinele de plata pentru doua drumuri judetene in 2010, inainte de a le semna, a declarat, luni dupa-amiaza, sotia acestuia, Borboly Melinda.

Sotia presedintelui CJ Harghita a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta in fata Consiliului Judetean Harghita, ca sotul sau a plecat luni dimineata, la ora 5.00, la sediul Serviciului Teritorial Mures al DNA pentru a da o declaratie si ca, in cursul dupa-amiezii, a primit un telefon de la acesta, care o anunta ca a fost retinut de DNA pentru 24 de ore pe motiv ca, inainte de a semna, nu a verificat documentatiile privind ordinele de plata pentru doua drumuri judetene in 2010, transmite MEDIAFAX.

Borboly Melinda, care a declarat ca, in opinia ei, sotul sau este nevinovat, a precizat ca inaintea presedintelui CJ au semnat directorul si vicepresedintele institutiei, adaugand ca nici nu intra in atributiile sotului sau sa verifice documentatiile.

Ea a mai spus ca atunci cand a observat, dupa "un an sau doi", ca "ceva nu este in regula" cu documentatia, Borboly a sesizat organele de specialitate. Potrivit acesteia, DNA a considerat ca aceasta sesizare a presedintelui CJ Harghita este "un denunt calomnios" facut de acesta.

"Nu-i doresc nimanui din tara asta, nici persoana fizica, nici persoana juridica sa treaca prin ce trec copiii si prin ce trec eu acum. Nu cred ca merita cineva din lumea asta sa treaca prin aceasta nedreptate care i se petrece. Un lucru stiu ca m-am saturat de politica in care toti oamenii politici, presedintii sau baronii sunt etichetati ca niste corupti. A venit timpul sa zicem ca nu este asa. Sotul meu este un om extraordinar, care toata viata lui a lucrat pentru comunitate. I se reproseaza ca de ce nu a verificat toate documentele in 2010. S-au facut doua finantari pentru doua drumuri judetene. Cand a observat ca ceva nu este in regula cu documentatiile, a sesizat autoritatile si asta este un punct de acuzare. DNA considera ca este un denunt calomnios", a declarat Melinda Borboly.

Ea a mai spus ca in ultimii cinci ani sotul sau a fost tinta mai multor denunturi calomnioase si ca inclusiv ea si cele doua fete ale lor au primit sms-uri de amenintare, insa si-a sfatuit sotul sa mearga inainte cu activitatea in fruntea administrastiei judetene.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Borboly Melinda a declarat ca in aceasta seara va pleca la Targu Mures, unde se va sfatui cu avocatul sotului sau, Sergiu Bogdan, adaugand ca singurul lucru pe care il doreste este sa-si vada sotul acasa langa fetitele lor.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut, luni, de catre procurorii DNA, fiind suspectat de fapte de coruptie, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX seful Serviciului Teritorial Targu Mures al DNA, Elena Curca.

Borboly Csaba, care este si presedintele organizatiei teritoriale Ciuc a UDMR, detine functia de presedinte al CJ Harghita din anul 2008.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, declara, in august 2011, ca este verificat de DNA pentru presupuse fapte de coruptie in urma unui denunt facut de "persoane rauvoitoare", in legatura cu constructia casei sale si cu vanzarea supraevaluata a unui apartament.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.