Pentru ca alesii nu s-au mutat din hoteluri si nu au renuntat la privilegii, sefii Camerei Deputatilor au anuntat ca banii pe care ii au le ajung doar pana in septembrie.

171 de deputati locuiesc tot la hoteluri de cinci stele, desi la inceputul anului anuntau ca isi vor cauta locuinte de inchiriat, relateaza stirileprotv.ro.

"Nu cred ca e un privilegiu sa poti locui intr-un hotel unde sunt conditii umane", spune Marian Ghiveciu, deputat PSD.

Unde dorm parlamentarii pe banii nostri? Luxul lor, in schimbul saraciei noastre

In primele trei luni ale anului, conducerea Camerei Deputatilor a platit doar pentru cazarea alesilor peste cinci milioane de lei. Alti bani s-au dus pe transportul deputatilor, telefoane mobile, pentru birourile din teritoriu si deplasarile in circumscriptii. Nu au renuntat nici la delegatiile in strainatate. Insumate, deplasarile din Franta, Maroc, Autria, Coreea si alte state au depasit un milion de lei.

"Suntem intr-o situatie delicata. Eu am un deficit la cheltuielile de personal de 13 milioane de lei. In acest moment discutam de o noua organigrama cu mai putine posturi de conducere si incercam sa nu-si piarda locul de munca oamenii care lucreaza aici", spune Valeriu Zgonea, presedinte Camera Deputatilor.

Conducerea Camerei Deputatilor pune cheltuielile ridicate pe seama tergiversarii adoptarii noului statut al parlamentarului. Prin noua lege, alesii ar fi fost obligati sa reduca la jumatate costurile cazarii in Capitala si sa taie din cheltuielile cu deplasarile in teritoriu.

Zgonea a adaugat ca deocamdata 193 de deputati, adica 60%, au un autovehicul cu care se deplaseaza, iar pana la sfarsitul lunii iunie toate obligatiile prevazute in Statut vor fi indeplinite.

„Camera Deputatilor nu mai suporta cheltuielile de intretinere pentru masina si pentru reparatie, o suporta fiecare din suma forfetara" a explicat Presedintele Camerei Deputatilor, citat de adevarul.ro.

Ponta: La rectificarea bugetara nu vom da bani in plus si pentru parlamentari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.