Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca saluta decizia Guvernului de a majora venitul minim garantat de la 1 iulie, el aratand ca este vorba de o decizie asupra careia "s-a cazut" de acord.

Solicitat sa comenteze masura Guvernului de a mari venitul minim garantat de la 1 iulie, Antonescu a precizat: "Intotdeuna poti face lucrurile altfel, intotdeuna pot exista nuante si pareri diferite. Important e sa faci ceva. Or, este o decizie asupra careia am cazut de acord si salut faptul ca Guvernul a luat-o".

Potrivit MEDIAFAX, venitul minim garantat ar putea fi majorat cu 8,5 la suta, incepand din luna iulie, si cu 4,5 la suta, din ianuarie anul viitor, potrivit unui proiect de act normativ, publicat, vineri, pe site-ul Ministerului Muncii.

Guvernul va majora cuantumul ajutoarelor sociale, incepand cu 1 iulie, pentru a compensa cresterea preturilor la energie, a anuntat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca suma venitului minim garantat va creste in medie cu 13%, in doua transe, iar alocatia de sustinere a familiei va fi majorata in medie cu 30%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.