Politica 12 Mai 2013 11:18
Presedintele Traian Basescu a afirmat, joi, in intrevederea cu delegatia Bancii Mondiale, ca expertiza acestei institutii poate fi folositoare pentru educatie, sanatate, capacitatea administrativa, domenii in care Romania inregistreaza deficiente majore.

"Seful statului a mai sustinut si ca asistenta tehnica oferita de Banca Mondiala ar trebui sa fie directionata catre asigurarea unei cresteri economice sustenabile pentru Romania, avand in vedere ca reformele structurale implementate in ultimii ani au inceput sa dea roade", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Presedintie.

De asemenea, presedintele Basescu a multumit pentru sprijinul constant al Bancii Mondiale oferit Romaniei in cadrul Acordului de asistenta financiara, alaturi de FMI si Comisia Europeana.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, a afirmat ca institutia sa ar putea juca rolul de consultant strategic in zonele ramase inca nereformate in contextul noii strategii de tara care urmeaza a fi elaborata in acest an.

El a apreciat reformele pe care Romania le-a intreprins de la inceputul crizei, dar si faptul ca, datorita acestor reforme, tara noastra se afla astazi in pozitia de a avea crestere economica si de a iesi din procedura de deficit excesiv, mai relateaza comunicatul mentionat.

Totodata, potrivit imaginilor transmise de Administratia Prezidentiala de la inceputul intrevederii, presedintele Bancii Mondiale l-a felicitat pe seful statului pentru masurile "foarte curajoase" luate in 2010, care au asigurat stabilizarea financiara a tarii si asezarea bazei pentru revenirea la cresterea economica.

Presedintele Basescu a aratat ca in prezent problema Romaniei este ca Guvernul sa valorifice aceasta sansa oferita in urma luarii masurilor de austeritate, cheia fiind in o mai buna absorbtie a banilor europeni.

"Ceea ce am inteles din aceasta criza este ca cea mai mare greseala este cresterea fiscalitatii intr-o astfel de perioada. A doua lectie este ca daca vrei sa actionezi intr-un mod precis, trebuie sa actionezi in acele zone care pot aduce economii certe la buget, deoarece nu e intotdeauna o solutie sa cresti taxele, dar in acelasi timp sa stimulezi fiscalizarea. Si aceste masuri trebuie luate rapid pentru ca daca extinzi austeritatea pe o perioada lunga de timp, populatia nu le va sustine", a mai afirmat presedintele Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Citeste si: Presedintele BM: 30% din populatia Romaniei traieste cu mai putin de 5 dolari/zi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.